Albert Chapel bij I'M DESIGN

Afgelopen zaterdag was Albert Chapel te gast op het evenement I’M DESIGN in İnegöl (Turkije). Dit evenement stond in het teken van meubeldesign. Albert Chapel gaf hier een inspiratiespeech aan jonge designers uit de omgeving.

I’M DESIGN

Met het evenement I’M DESIGN brengt de organisatie meubeldesign uit de omgeving onder de aandacht. De stad İnegöl staat bekend om haar export van designmeubels naar 160 landen met omzetnummers tegen de 350 miljoen dollar. Voor jonge opkomende designers uit de omgeving was dit event hét moment om kennis en inspiratie op te doen. Het vijfdaagse evenement werd ingevuld met workshops voor studenten van de opleidingen design en architectuur, inspiratiespeeches en netwerkmogelijkheden. 

Denk buiten de standaard kaders!
Op 26 maart startte het programma met een rooftop lunch in het hotel met de organisatoren, sponsoren en burgemeester van İnegöl. Na de lunch was het podium geheel voor Albert Chapel om honderden jonge designers te motiveren en inspireren. Zijn boodschap was duidelijk: denk buiten de standaard kaders! Begin met de mogelijkheden en middelen die je hebt. Zo begon Albert Chapel aan zijn unieke mozaïek vloer- en wandkleden toen hij een enorme lading houten blokjes over had na het beïndigen van een proeffabriek in houten mozaïek badkamers. Uit frustratie maakte hij er houten vloer- en wandkleden van. Door het enthousiaste publiek ontwikkelde hij er steeds meer met verschillende vormen en patronen. Zo is zijn unieke product ‘de mozaïek kleed’ ontstaan.

Drie van zijn kleden doneerde hij aan de organisatie en sponsoren die zich voor de jonge designers hebben ingezet. Een van de organisatieleden vertelde Albert Chapel over de mogelijkheden die studenten in İnegöl hebben. Zo is er een soort internetcafé beschikbaar gesteld met de juiste designprogramma's op elke computer waar de studenten gratis gebruik van kunnen maken. Het is een plek waar ze bijeen komen, inspiratie opdoen en kennis delen. Een plek voor jonge designers om te werken aan hun toekomst. "Ik vind het bijzonder wat hier gebeurt. Ik wou dat ik deze middelen had toen ik jong was. De jonge designers hebben mogelijkheden hier dankzij de organisaties die zich inzetten voor meubeldesign. Dit is het begin van iets moois.", zegt Albert Chapel. 

Bekijk de foto's onderin. 


Rooftop lunch.


Rooftop lunch.

Traditionele gehaktballen van İnegöl.


Het prachtige uitzicht.


Mozaïek kleed van Albert Chapel.


Mozaïk kleed van Albert Chapel: een combinatie van hout en leer. 

Mozaïek kleed van Albert Chapel.


Albert Chapel klaar voor de presentatie. Het publiek.

 

delen:      

31/03/2016   |   Albert Chapel

« Terug