Week 1: Laura Ghobrial bij Miss Eco Universe

Miss Eco Nederland, Laura Ghobrial, is voor drie weken naar Egypte om te strijden voor de titel 'Miss Eco Universe'. Elke week stuurt zij ons een update van haar belevingen via onze blog. Heb je haar introductieblog nog niet gelezen? Lees deze hier dan eerst.

Het leven van een Miss
Na een week begin ik al aardig gewend te raken aan het leven van een miss. De wekker gaat elke dag rond 7.00 uur. Ik douche en styleer mijn haar, zodat het vervolgens opgestoken, ingevlochten of gekruld kan worden (big hollywood hair). Daarna doe ik mijn make-up, een full face met nepwimpers en glitters. Ik zet mijn koffers op de kop en zoek een net jurkje uit, hoge hakken en ready to go! Nee, ik ga niet naar een gala of een diner. Dit is mijn look voor het ontbijt in het hotel. De activiteiten hier verschillen per dag. We hebben inmiddels een persconferentie, fotoshoot, repetities en sportdag gehad. Tussen de activiteiten door douche ik en moet ik het hele ochtendritueel weer van voor af aan opnieuw doen. Ik had daarom beter drie flesjes foundation kunnen meenemen in plaats van één. Iedereen ziet er hier de hele dag fris en verzorgd uit, ik dus ook! Naast de beoordeling op ons uiterlijk telt ook je gedrag en houding mee. Netjes spreken, rechtop zitten en vooral veel lachen dus. Klagen of gaan hangen als je moe bent, kan echt niet. Werkelijk alles wat je doet of zegt kan meetellen.De groep
Je zou verwachten dat missen gemeen naar elkaar toe zijn. Gelukkig is dat bij deze verkiezing (een uitzondering daargelaten) niet zo. Ik kan met iedereen goed overweg en heb contact met iedereen die Engels spreekt. Latijns-Amerikaans en Oost Europees spreek ik minder. Het is wel een goede motivatie om al mijn talen weer op te frissen, wat ik zeker ga doen in de voorbereidingen van m'n volgende verkiezing. Ja, ik weet al 100% zeker dat die komt!Finalerondes
Inmiddels hebben we drie primes (finalerondes) achter de rug. We zitten nu dus op de helft. De eerste ronde, nationaal kostuum, ben ik niet in de prijzen gevallen. De concurrentie had ook alles uit de kast getrokken en kleedde zich in gigantische kostuums vol veren en goud. Gezien luxe, zware klederdracht niet echt traditioneel Nederlands is, had ik een simpel piratenpakje. Dit symboliseert de kracht van de Nederlandse vloot ten tijde van de Gouden Eeuw, maar ook de continue strijd tegen het water aangezien Nederland onder zeeniveau ligt. Bij de tweede en derde prime ben ik beide keren in de top 10 terecht gekomen. Een prestatie waar ik trots op ben! Mijn resortwear kleding is gesponsord door Luli Fama. 

In de derde ronde mocht ik dan eindelijk de duurzame zeewier jurk van Albert Chapel dragen. De jurk bestaat slechts uit zeewier en leer. De materiaalkeuze werd door de jury enorm gewaardeerd. Ik droeg er sieraden van Baroqo bij. De kristallen hierin zijn ook eco gecertificeerd. 


 

delen:      

06/04/2016   |   Albert Chapel

« Terug