Week 2: Laura Ghobrial bij Miss Eco Universe

"I'm sorry, what did you say?". Van moeheid en spanning verstond ik haast geen Engels meer. Ik had net mijn dans voor de talentenshow aan de jury laten zien ter goedkeuring. Inmiddels had ik al drie keer gevraagd wat ze zeiden. "Your last name" verstond ik gelukkig toen ik op adem kwam. De afgelopen dagen in Alexandrië waren zwaar. We hadden urenlange repetities, bezochten verschillende hotspots en hadden een persconferentie.

Eco-toerisme wereldwijd promoten
Het doel van Miss Eco Universe is om eco-toerisme wereldwijd te promoten en om Egypte weer terug op de kaart te zetten. Als Ambassadeurs hebben wij de taak om onze belevenissen in Egypte te delen met ons eigen land. Dit is wel erg leuk. de activiteiten en locaties lopen uiteen en zo mogen we een hoop zien en ervaren. Zo hebben we heerlijk geluncht in een restaurant, historische tempels en tombes bezocht, een boottocht gemaakt en paleizen bezocht. Luxe
We slapen in de mooiste hotels. Baron Palace in Sahl Hasheesh was toch echt het hoogtepunt. Hier kun je genieten van pure luxe in een rustige omgeving. Andere hotels waar we verbleven waren klassiek ingericht. Zo zie je in het interieur veel donkerhout, goudkleurig metaal, klassieke kranen en lampen met witte lampenkappen. Het doet me denken aan de films over de archeologische ontdekkingen van Egypte. Ik kan me voorstellen dat de archeologen in dit soort hotels sliepen destijds. Ik ben erg naar de andere meiden toe gegroeid. Over een paar dagen is dit alles voorbij en dat kan ik me eigenlijk niet voorstellen. We zijn drie weken zo intens met elkaar bezig geweest dat het als familie aanvoelt. Het leven in Nederland heb ik even achter me gelaten. De groepswhatsapp van mijn schoolklas in Nederland herinnert me aan het feit dat het leven hier niet realistich is. Dit is een hele mooie ervaring en moet ik na drie weken toch afscheid nemen van dit heerlijk leven. Tenzij ik win natuurlijk! Voor de talentenshow heb ik een buikdansact gedaan. Hiermee heb ik de top 10 behaald. We hebben nog twee voorrondes te gaan, heel spannend. Of ik ga winnen? Dat weet ik niet. Of ik de top 15 haal? Dat denk ik stiekem wel!

  

 
 

delen:      

14/04/2016   |   Albert Chapel

« Terug