Wet Cut Wood, beter dan de standaard vloeren!

Bij het kopen van een houten vloer moet je een hoop vergelijken en je daarvoor dus goed inlezen. Want een vloer, dat koop je niet zomaar. Er zijn verschillende soorten vloeren, maar natuurlijk wil jij een keuze hebben uit de aller beste vloeren. Een vloer waar je een levenlang plezier van hebt. In dit artikel introduceren we daarom 'Wet Cut Wood'. Een vloersoort dat ontworpen is door Albert Chapel en een unieke bewerking heeft doorstaan, waardoor de vloer kwalitatief veel beter is dan de standaard vloeren op de standaard markt. Standaard is niet voldoende
Als je bekend bent met de producten en werkwijze van Albert  Chapel, dan zul je weten dat hij altijd voor een unieke manier van werken kiest, waarbij kwaliteit centraal staat. Dat geldt ook voor zijn werk in houten vloeren. Zo wordt hout normaal gesproken gezaagd en geschuurd. Maar wist je dat dit schadelijk is voor de planken die vervolgens gebruikt worden in de vloer? Alles wat je zaagt of schuurt veroorzaakt krassen en dat is bij hout dus ook zo. Albert Chapel weet dat dit anders en beter kan en introduceert daarom 'Wet Cut Wood'. 

Wet Cut Wood
Wat is 'Wet Cut Wood'? Deze term heeft Albert Chapel gegeven aan zijn nieuwe en meest natuurlijke manier van hout bewerken en snijden. De regel is 'hoe natuurlijker, hoe beter'. Bij Wet Cut gaan we uit van vers hout dat 80% vocht bevat. Na 36 uur koken, wordt het hout geklooft met water. Hierdoor heb je geen zaagverlies en het hout krijgt zo een leisteen achtige structuur. Vervolgens wordt het hout met een waterstraal gesneden. Zo houdt je toplagen over die stabieler dan ooit zijn. Het hout kan nu scheuren en barsten goed opvangen en ook de knoesten vallen er nu niet uit. Tenslotte wordt de huid (de oppervlakte van het hout) gepolijst met water, zeep en een speciale borstel. Zo levert Albert Chapel dus een kwaliteit vloer op!

Mogelijkheden van Wet Cut Wood
Wet Cut Wood kan niet alleen gebruikt worden als vloer, maar ook in keukens, aan wanden en voor andere betimmeringen. Daarnaast blijft de mogelijkheid om te kiezen voor noesten, scheuren of juist het ontbreken daarvan in het hout. Er is keuze uit patronen en planksoorten, waardoor deze werkwijze houtcotuur waardig is! Dus kies je voor een ladderpatroon of een visgraatvloer? Het is allemaal mogelijk!

 

delen:      

10/05/2016   |   Albert Chapel

« Terug