Een modieuze chocoladejurk? Albert Chapel maakt het waar met ‘Eatable Fashion’!

Afgelopen vrijdag lanceerde Albert Chapel het project ‘Eatable Fashion’ met een prachtige chocoladejurk op het podium van Miss Avant Garde 2015. Een chocoladejurk? Ja, een jurk ontworpen van pure chocolade.

Het idee
Of Albert Chapel nu een huis, meubelstuk, wand of vloer ontwerpt, hij kiest altijd voor natuurlijke materialen als hout, leer, beton en ijzer. Dat deed hij dus ook bij zijn eerste fashion project ‘Wearable Woods’. Een droom die uitkwam! Hij ontwierp 8 jurken gemaakt van hout en leer voor de catwalk van African Fashion Week Amsterdam. Hiermee won hij 'The Voice Achievers Award' en rondde het project af met een staande ovatie en een hoop positieve reacties.

Daar bleef het gelukkig niet bij. Het publiek wil meer zien. Albert Chapel liet zijn creativiteit de vrije loop. Hoe kun je met ‘onmogelijke materialen’ voor fashion tochindrukwekkende designs mogelijk maken? Zo ontstond het idee voor het nieuwe project ‘Eatable Fashion’. Hierbij is gekozen voor pure chocolade als materiaal. 

Samenwerking
Het ontwerpen van de chocoladejurk ging gepaard met een hoop denkwerk. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat de chocolade niet smelt? In samenwerking met ‘Hop & Stork’, een chocolade-expert, is een prachtige A-lijn jurk ontworpen. Albert Chapel diende als brein voor het design en ‘Hop & Stork’ voor de chocolade. De jurk is gemaakt van pure chocolade, veters en een riem voor de verbinding. 

‘Eatable fashion’ bij Miss Avant Garde 2015
De chocoladejurk werd voor het eerst getoond bij Miss Avant Garde 2015. Dit event daagt ontwerpers uit te werken met recycle-materialen. Iets waar Albert Chapel al jaren mee bekend is. Een mooi podium om zijn creatie voor het eerst te tonen. Hij heeft het onmogelijke mogelijk gemaakt. Het uiteindelijk ontwerp zie je op onderstaande afbeelding. Een A-lijn jurk met flinke plakken pure chocolade en een witte chocolade topping met een structuur van kant. Het bovenstuk is geïnspireerd op het design van een poncho. Het publiek reageerde verbaasd en de chocoladegeur zorgde voor enorme trek!  

Visnetjurken
Ook andere designs van Albert Chapel waren vrijdag te bewonderen, zoals de visnetjurken. Deze zijn uiteraard geïnspireerd op een visnet. De jurken zijn gemaakt van dun uitgesneden leren stroken. De top is met de hand geweven en de rok is geknoopt als een visnet. 

Houten jurk
Natuurlijk mocht de multifunctionele houten jurk niet ontbreken! Deze bestaat uit twee onderdelen: een top en een rok. De rok heeft een multifunctionele functie. Die kun je dragen als rok, maar ook uitklappen tot een houten vloerkleed. Albert Chapel heeft zijn jarenlange ervaring in het maken van houten vloerkleden hier gebruikt als inspiratie. 

Achter de schermen
Achter de schermen zorgde onze styliste, Maureen Riley, voor de modellen, de styling van de modellen, het muziek en de juiste podiumperformance. Er werd flink gelachen en een hoop foto’s gemaakt die we graag met jullie delen. 

Designs: Albert Chapel, Hop & Stork
Styling: Maureen Riley
Modellen: Eva Schotsman, Aissa Sow, Tania Monteiro

delen:      

24/11/2015   |   Albert Chapel

« Terug